Bruiloft styling: 5 tips voor het decoreren van jullie bruiloft

Wanneer jullie de belangrijkste details van de bruiloft hebben ingevuld en afgevinkt, is het tijd voor de volgende stap. Het bepalen van de bruiloft styling. De juiste elementen, decoraties en bloemen maken jullie grote dag namelijk helemaal af. Maar waar begin je, waar moet je aan denken en hoe ga je jullie ideeën tot leven brengen?

Wij delen graag 5 tips die jullie verder kunnen helpen bij het bepalen van de bruiloft styling en de uiteindelijke uitvoering op de grote dag.

bruiloft styling

1. Kies een stijl / thema

Bij de styling van jullie bruiloft is het belangrijk dat alles met elkaar matcht, zodat het echt bijdraagt aan de sfeer van jullie dag. Om alles met elkaar te kunnen afstemmen is het goed om van te voren één stijl of thema te kiezen. Wat zien jullie voor je? Gaan jullie voor een klassieke of summer chique stijl. Of zitten jullie meer te denken aan vintage, bohemian of industrieel/modern? Kies een stijl en voer dit door bij alle belangrijke momenten van de dag.

Extra tip: hebben jullie eenmaal een bepaalde stijl of thema gekozen, maak dan alvast een moodboard of ga op zoek naar inspiratie. Pinterest is de plek voor het verzamelen van inspiratie voor jullie bruiloft styling. Daar vind je ook enorm veel (decoratie) ideeën voor alle soorten bruiloften, stijlen en thema’s.

2. Kies de juiste kleuren

Na het kiezen van een stijl of thema is het tijd om kleuren te kiezen die je in de styling (bloemen, kaarsen e.d.) wil laten terugkomen. Wij raden altijd aan om maximaal drie à vier kleuren te kiezen die met elkaar matchen, zodat het niet te druk en te rommelig oogt. Het handigst is om één à twee kleuren te pakken die je net iets meer terug laten komen en/of meer opvallen. Voor de andere kleuren adviseren we om neutralere tinten te kiezen. Vergeet bij het maken van een kleurkeuze niet je thema en houdt ook het seizoen waarin je trouwt in gedachte.

3. Trouwlocatie als uitgangspunt

Hebben jullie een trouwlocatie gevonden? Zorg dan dat deze ook past bij het gekozen thema en de kleuren. Moeten jullie de zoektocht naar een trouwlocatie nog starten, ga dan op zoek naar locaties die overeenkomen met jullie stijl. De locatie zet namelijk de toon voor de sfeer die wilt creëren. Daarnaast heeft een locatie die al overeenkomt met jullie thema wellicht minder decoratie en styling nodig om de juiste feeling te creëren. Dit kan ook weer schelen in de kosten.

Wanneer wij met onze bruidsparen aan de slag gaan met de bruiloft styling, vragen wij altijd om een locatiebezoek. Door een bezoek te brengen aan de locatie, krijgen wij een beter beeld van de sfeer en de belangrijke elementen van de locatie. Die elementen wil je namelijk met het stylen benadrukken.

Heeft je locatie bijvoorbeeld een prachtig uitzicht, dan is dat wellicht de plek om de ceremonie te laten plaatsvinden en als ‘achtergrond’ te gebruik. Het is dan zonde als styling items en/of decoratie het uitzicht belemmerd of afleid.

4. Hergebruik styling decoratie of bloemen

Een bruiloft is niet goedkoop en er komen heel wat (extra) kosten bij kijken. Een tip die wij aan onze bruidsparen meegeven is: kijk eens of je bepaalde decoratie items of bloemen kunt hergebruiken tijdens de grote dag. Een voorbeeld is een backdrop. Deze kunnen jullie gebruiken als achtergrond tijdens de ceremonie, maar kan ook fungeren als achtergrond voor de photobooth tijdens het feest. En wat dacht je van bloemen? Heb je de ruimte van de ceremonie aangekleed met mooie bloemen en/of boeketten. Kijk dan eens of je deze ook voor het diner kunt gebruiken. Wellicht zijn ze ook wel geschikt als decoratie op de tafels?

5. Schakel hulp in voor bruiloft styling

Heb je alsnog geen idee waar je moet beginnen, waar je geschikte decoratie items kunt vinden of huren en/of vind je het lastig om keuzes te maken? Schakel dan de hulp is van een ervaren stylist voor jullie bruiloft styling. Wij helpen jullie graag bij het ontwikkelen van een uniek bruiloft styling concept. Na een kennismakingsgesprek beginnen wij altijd met een inspirerende brainstorm. Vanuit daar helpen wij jullie verder bij het ontwikkelen van een plan van aanpak, de juiste decoratie (verhuur), leveranciers en de uitvoering op jullie trouwdag.

Deel dit artikel