Weddingplanner
Weddingplanner
Weddingplanner

Bruiloft plannen? 6 stappen voor de perfecte start

Jullie zijn verloofd: van harte gefeliciteerd! De allereerste stap naar de grote dag is gezet, je geliefde heeft een aanzoek gedaan en je gaat trouwen met de liefde van je leven. Jullie gaan een geweldige tijd tegemoet, maar ook een tijd waarin veel staat te gebeuren. Een bruiloft plannen is een hoop geregel. Het is dus niet zo gek dat jij je nu afvraagt hoe jullie dit samen aan moeten pakken en waarmee jullie moeten beginnen. 

No worries… Het komt allemaal goed! Wij helpen je graag op weg. Begin met deze 6 stappen.

Bruiloft plannen

1. Overleg met je verloofde wat voor bruiloft jullie willen

Voordat jullie kunnen starten met het plannen van de bruiloft is het goed om te overleggen wat voor bruiloft jullie willen. Is er een specifieke datum waarop jullie willen trouwen of geven jullie de voorkeur aan een bepaald seizoen? Wordt het een bruiloft op het strand of misschien juist in het bos? Is er een specifiek thema waaraan jullie zitten te denken? Willen jullie een grote bruiloft of willen jullie het juist intiem houden? Ga hierover samen een middagje brainstormen en bepaal alvast in grote lijnen hoe jullie droombruiloft eruit ziet. Op deze manier zijn de vervolgstappen, en de keuzes die daarbij komen kijken, een stuk gemakkelijker.

2. Bepaal een budget

Voordat je daadwerkelijk met het regelen begint, is het belangrijk om een trouwbudget te bepalen. Wanneer je dit van te voren bepaald is de kans kleiner dat jullie meer gaan besteden aan de bruiloft dan jullie kunnen veroorloven. Ook voor het bepalen van het budget is het belangrijk dat jullie weten wat voor soort bruiloft jullie willen. Ga er dus samen even goed voor zitten en bepaal per onderdeel hoeveel jullie ongeveer willen besteden. Denk bijvoorbeeld aan de trouwlocatie, fotograaf en/of videograaf, trouwjurk, trouwringen, het diner en het feest.

3. Stel een trouwdatum vast

Nu is het tijd om na te denken over jullie trouwdatum. Als er een specifieke datum is waarop jullie willen trouwen (bijvoorbeeld de dag van jullie eerste kus of de dag dat jullie verkering kregen), dan is de keus natuurlijk snel gemaakt. Maar het bepalen van een trouwdatum is soms ingewikkelder dan het lijkt. Er moet rekening gehouden worden met bijvoorbeeld werkschema’s, vakantietijd, beschikbaarheid van jullie (droom)locatie e.d. Wij adviseren dan ook altijd om naast je voorkeursdatum ook 2 of 3 reserve data achter de hand te houden. En… houdt hierbij ook rekening met de tijd die in de voorbereiding gaat zitten. Probeer minimaal 8 tot 12 maanden van tevoren te beginnen met plannen.

4. Maak een voorlopige gastenlijst

Met de nadruk op voorlopig. De gastenlijst is namelijk niet alleen afhankelijk van wie jullie er graag op de grote dag erbij willen hebben, maar het aantal gasten is ook belangrijk voor de locatie(s) en jullie budget. Hoe meer gasten, hoe hoger de rekening. Een bruiloftsgast kost namelijk al snel €100,- per persoon.

5. Bezoek en boek je locatie

Heb je eenmaal de belangrijkste beslissingen genomen, dan is het tijd om op zoek te gaan naar jullie droomlocatie(s). Zoek en bezoek meerdere locaties. Meld je bijvoorbeeld aan voor de Open Toptrouwlocatie Route. Dit ‘evenement’ vindt meerdere keren per jaar plaatst. Tijdens deze dagen kun je om op een dag verschillende trouwlocaties te bezoeken. Je moet je hiervoor wel van te voren aanmelden.

Heb je eenmaal jullie droomlocatie gevonden, dan adviseren we je om direct contact met de locatie op te nemen en te vragen naar de beschikbaarheid. Is de datum beschikbaar, vraag dan gelijk een optie aan en maak een (vervolg)afspraak. Sommige locaties zitten namelijk al ruim een jaar van te voren volgeboekt.

6. Ga op zoek naar trouwleveranciers

Het praktische gedeelte is nu ‘afgehandeld’, tijd om over te gaan op de invulling van de dag. Toch wel het leukste gedeelte van het plannen. Ga hiervoor op zoek naar leveranciers die bij jullie, de stijl en de locatie passen. Denk hierbij aan…

Maak een lijst met favoriete leveranciers per onderdeel en vraag offertes en kennismakingsgesprekken aan. We know… het is een hoop werk en het kost een hoop tijd. Nobody said it would be easy.

Hebben jullie allebei een fulltime baan en niet veel tijd om alles zelf te regelen? Een weddingplanner neemt graag al het werk uit handen. Wellicht een idee om die ook aan jullie lijstje met leveranciers toe te voegen? Bij ons zijn jullie in ieder geval aan het juiste adres voor verschillende onderdelen zoals wedding planning, bruiloft styling en bloemenstyling.

Deel dit artikel