4 tips voor het voorkomen van bruiloft stress

Zijn jullie verloofd en hebben jullie besloten om te gaan trouwen? Dat betekent dat jullie een geweldige tijd tegemoet gaan, maar laten we ook maar meteen met de deur in huis vallen… het organiseren van een bruiloft kost veel tijd en er moet een hoop geregeld worden. Het plannen van een bruiloft staat niet voor niets in de top 10 van meeste stressvolle gebeurtenissen.

Natuurlijk willen wij niet dat jullie als bruidspaar gestresst aan de grote dag beginnen. De voorpret kan net zo leuk zijn! Daarom hebben wij voor jullie vier handige tips voor het voorkomen van bruiloft stress. 

Bruiloft stress voorkomen

1. Goede voorbereiding is het halve werk

Een groot deel van de stress komt vaak door het feit dat er zoveel geregeld moet worden dat je het overzicht verliest. Welke to do’s staan er nog op het lijstje, wat is ook alweer de status van die ene leverancier, hebben we de cateraar al bevestigd, missen we nog iets belangrijks? Onze beste en belangrijkste tip is dan ook: houd overzicht, maak lijstjes / checklists en een goede planning van wie, wat en wanneer doet zodat je geheel zonder stress de voorbereiding kan doorlopen.

Heb je een drukke baan of ben je niet goed in het plannen en organiseren? Dan kan je natuurlijk ook professionele hulp, een weddingplanner, inschakelen zodat alles soepeltjes verloopt en werk uit handen wordt genomen. Als erkende weddingplanner regelen, plannen en coördineren wij op zeer professionele wijze jullie huwelijksdag van A tot Z. Zo kunnen jullie genieten van een unieke en persoonlijke bruiloft, maar ook de aanloop ernaartoe.

2. Pak je rust 

We snappen natuurlijk dat je enthousiast bent over jullie trouwdag en dat je alles tot in de puntjes geregeld wilt hebben, maar dag in dag uit bezig zijn met de bruiloft is ook niet goed. Het moet wel leuk blijven! Ruimte voor ontspanning is dan ook noodzakelijk, vooral als je gezond en fris aan je bruiloft wilt beginnen. Plan daarom bijvoorbeeld een vaste dag in de week waarop jullie samen dingen voor de bruiloft gaan regelen. Ga dus niet elk vrije uurtje hieraan besteden, maar blijf ook gewoon je bezoekjes aan de sportschool brengen, wandelingetjes maken en afspreken met familie en vrienden. 

3. Regel een ceremoniemeester 

Een goede voorbereiding is erg belangrijk, maar uiteindelijk moet het op de dag zelf juist allemaal soepel verlopen. Als bruidspaar willen jullie je niet druk maken over wanneer de taart geleverd wordt en of de styling wordt gedaan zoals afgesproken. Jullie moeten je namelijk klaar maken voor de grote dag en vooral genieten. Hier komt dan ook het belang van een ceremoniemeester om de hoeken kijken. Deze persoon zorgt ervoor dat alles op de dag zelf op rolletjes loopt. Je kunt hiervoor een familielid of vriend(in) voor vragen, maar je kunt ook kiezen voor een professionele ceremoniemeester. 

Lees hier waarom een professionele ceremoniemeester het overwegen waard is. 

4. Focus je op het grote plaatje

Wat wij vaak merken bij bruidsparen die wij helpen bij de planning en organisatie van hun bruiloft is dat de meeste stress vaak komt van de kleinste details die in de laatste weken voor de bruiloft nog gedaan moet worden. Maar hoe belangrijk zijn deze details nu eigenlijk? Probeer je niet te veel te focussen op deze kleine details zoals of iets wel de goede kleur heeft, de decoratie wel recht hangt, iedereen wel blij is met de seating voor het diner en of de gasten zich wel aan de dresscode zullen houden. Laat het los! Uiteindelijk gaat het om het grote geheel en het wat echt belangrijk is; het ja-woord geven en genieten!

Deel dit artikel