Bruidsboeket: dit zijn de populairste bloemsoorten (per seizoen)

Volgens de bruiloft etiquette is de man, jouw verloofde, verantwoordelijk voor het bruidsboeket. Hij is vast op de hoogte van jouw favoriete bloemen, maar wanneer zijn deze eigenlijk in het seizoen? En welke bloemen passen echt bij jullie? Vroeger had elke bloem een bepaalde betekenis: lelies staan voor puurheid, zuiverheid en onschuld. Rozen staan voor liefde, vreugde, geluk en genegenheid. Het gebruik van witte bloemen is ook niet ongewoon, dit is namelijk de kleur van maagdelijkheid. 

In deze blog lees je wat de populairste bloemsoorten zijn per seizoen. Ga je namelijk trouwen in een ander seizoen, dan de bloem beschikbaar is? Dan kan het zijn dat je dat terug gaat zien in de prijs en de kwaliteit. Onze huis-bloemiste gaat dan ook altijd graag met je zitten om te kijken welke bloemen het beste bij zowel jullie als het seizoen passen. 

Lente

Bloemen die beschikbaar zijn in de lente: gardenia, iris, jasmijn, narcis, tulpen, rozen, vergeet-me-nietjes. Doordat de bloemen net in bloei zijn, zijn de kleuren vaak zachter. Daarom kan het een leuk contrast zijn om iets meer bladeren te gebruiken, zodat de bloemen ook geaccentueerd worden. Kleuren die veel voorkomen in dit seizoen: lila, lichtroze, fris grasgroen en blauw.  

Zomer 

De bloemen die in dit seizoen beschikbaar zijn: bouvardia, delphinium, fuchsia, gardenia, hortensia, lelie, pioenen, rozen en zonnebloemen. In een zomers bruidsboeket worden vaker felle, pastel en frisse kleuren gebruikt (roze, oranje of geel). 

Herfst

Bloemen die beschikbaar zijn in de herfst: amaryllis, hortensia, dahlia’s, anemonen, orchidee en zonnebloemen. In dit seizoen is het mooi om ook gebruik te maken van eucalyptus en de bladeren van de geraniums of tarwe. In een herfst-bruidsboeket worden vaak warme kleuren gebruikt (geel, rood of oranje). 

Winter

Bloemen die beschikbaar zijn in de winter: amaryllis, anemonen, hyacinten, jasmijn, orchidee en tulpen. In de winter zijn de bloemen over het algemeen wit, maar het is natuurlijk leuk om hier mee te spelen. Kleurrijke tulpen in je boeket of roze rozen? Trouw je rond de Kerst? Dan kan je er nog voor kiezen om bijvoorbeeld kerstkleuren toe te voegen zoals rood en groen. We raden het je af om voor de kerstroos te gaan, deze staat namelijk symbool voor een schandaal!

De meest gebruikte bloemen in een bruidsboeket zijn: 

  • Roos: de meest gebruikte bloem in bruidsboeketten en het hele jaar verkrijgbaar. De roos staat voor liefde, vreugde, geluk en genegenheid. 
  • Gardenia (Kaapse Jasmijn): ruikt heerlijk en is een elegante bloem. Door de witte kleur symboliseert het ook geluk en zuiverheid. 
  • Hortensia: de betekenis van deze bloem is letterlijk ‘je bent de hartslag van mijn hart’. Hoe mooi is dat? Je kan hem zelfs uit de tuin halen voor jullie grote dag! Het is namelijk een meerjarige plant die je gewoon in de tuin kan zetten. 
  • Pioenroos: onze favoriet! De betekenis van de bloem is liefde, geluk, voorspoed én bloeiende romantiek.
  • Ranonkel: dit is een kleine bloem, erg geschikt voor een bruidsboeket. Deze bloem symboliseert charme. Heb je een bos vol met Ranonkels? Dan geeft dit dus aan dat je erg aantrekkelijk bent!

 

Zijn jullie nog op zoek naar de perfecte bloemen voor tijdens jullie bruiloft? Lees hier was onze huis-bloemiste Esther voor jullie kan betekenen en/of laat je inspireren door onze bloemenstyling catalogus. Deze doorgewinterde creatieveling maakt met verse bloemen van de veiling de meest fantastische creaties. Met bloemen maakt Esther van jullie bruiloft een sprookje!

Deel dit artikel